Wafels met bietjes

Knapperige wafels met bietjes door het beslag. Hoewel het beslag door de bietensap mooi roze kleurt, verdwijnt die kleur bij het bakken van de wafels. In de smaak proef je de bietjes er licht doorheen, maar ze blijven lekker knapperig.

Voor de toppings gebruikte ik boerenyoghurt, verse aardbeien en wat poedersuiker.

Recept wafels met bietjes

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 160 ml melk
  • 50 ml bietensap
  • 1 el suiker
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl baking soda
  • Snufje zout
  • Boter

Zo maak je het

  1. Klop het ei los samen met de melk, bietensap en zonnebloemolie.
  2. Schep de bloem, suiker, baking soda en een snufje zout er doorheen.
  3. Laat het wafelijzer warm worden en vet in met wat boter.
  4. Schep 1 el van het mengsel op het wafelijzer en bak de wafels voor 5 minuten goud bruin. Houd de wafels goed in de gaten, sommigen zijn sneller gaar.

Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 5 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s