Pasta schelpen met ricotta, courgette vulling

Een nieuw vegetarisch recept op het menu. Eentje met pasta schelpen, courgette en ricotta.

In dit recept gebruik ik droge witte wijn in de tomaten saus, een erg lekkere combinatie als je het mij vraagt. Maar eet je bijvoorbeeld met kinderen en wil je geen wijn toevoegen kun je het ook weglaten.

Recept pasta schelpen met ricotta courgette vulling voor 3 á 4 personen

Ingrediënten

  • 20 stuks pasta schelpen
  • 1 courgette
  • 250 g ricotta
  • 600 ml tomatenblokjes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 kopje droge witte wijn
  • 2 handjes rucola
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • ½ tl tijm
  • ½ tl oregano
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een steelpannetje, fruit daar de ui en knoflook kort in. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm kort.
  2. Kook de pasta schelpen volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water.
  3. Snijd de courgette in kleine blokjes en rasp de schil van de citroen. Snijd de basilicum fijn en meng alle ingrediënten door de ricotta. Voeg eventueel nog wat citroensap toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Vul de afgekoelde pasta schelpen met het ricotta mengsel.
  4. Meng de wijn door de tomatensaus en voeg de tijm, oregano en wat peper en zout toe. Schep de tomatensaus in een grote ovenschaal. Leg de gevulde pasta schelpen in de ovenschaal (zorg er voor dat de pasta schelpen zo veel mogelijk in de tomatensaus liggen.
  5. Bak de pasta schelpen voor 15 minuten in de oven van 180 graden.
  6. Garneer met de rucola.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 180 graden


Gerelateerde recepten

2 gedachtes over “Pasta schelpen met ricotta, courgette vulling

  1. Excellent post. I was checking continuously this blog and I
    am impressed! Very useful information particularly the last
    part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular information for a long time.
    Thank you and best of luck.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s