Pita falafel

Vandaag op het menu vegetarische pita broodjes met falafel. Zelf gebruik ik altijd de spicy falafel van het merk Garden Gourmet. Deze falafel balletjes zijn niet spicy maar juist lekker gekruid, zodat de balletjes van zichzelf een smaakje hebben.

De broodjes beleg ik verder met gegrilde paprika, komkommer, tomaatjes, rode ui, feta en BBQ saus. Wil je de pita broodjes zelfs helemaal vegan maken, laat de feta kaas dan weg bij het beleggen van het broodje.

Recept pita falafel voor 4 personen

Ingrediënten

Pita falafel
  • 8 grote pita broodjes (2 p.p)
  • 2 bakjes spicy falafel (Garden Gourmet 213 g per bakje)
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 50 g feta, verkruimeld
  • ½ komkommer, in partjes
  • 1 handje tommy tomaatjes, in vieren
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • BBQ saus

Tip: vegan sausen vind je op https://www.veganicious.nl/vegan-sauzen/

Zo maak je het:

  1. Rooster de broodjes in een broodrooster.
  2. Bak de paprika reepjes in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.
  3. Bak de falafelballetjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Pita vullen: verdeel wat BBQ saus over de binnenkant van de pita. Vul vervolgens met de paprika reepjes, rode ui, falafel (vaak halveer ik ze), komkommer, tomaatjes en feta. Verdeel er naar smaak nog wat BBQ saus overheen.

Bereidingstijd: 15 minuten

Tip: als je de feta kaas weg laat heb je een veganistisch broodje (dus ook geen dierlijke producten).


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s