Zelf pesto maken

Zelf pesto maken is super makkelijk en de smaak is niet te vergelijken met kant en klare pesto uit een potje. Bij verse pesto proef je verse basilicum en de Parmezaanse kaas. Alle ingrediënten komen perfect samen in verse pesto.

Recept zelf pesto maken

Ingrediënten

  • 25 g basilicum blaadjes
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 55 ml olijfolie
  • 1 snufje zout

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goud bruin.
  2. Pers het knoflook teentje uit.
  3. Schaaf de Parmezaanse kaas in kleine plakjes.  
  4. Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde pesto.

Tip: Voeg nog een klein beetje citroensap toe zodat je de pesto langer kunt bewaren. Bewaar in de koelkast, niet langer dan 7 dagen. Maar vertrouw op je ogen en neus.

Bereidingstijd: 7 minuten


Gerelateerde recepten

2 gedachtes over “Zelf pesto maken

  1. Pingback: Pizza met pesto, mozzarella, kip en spinazie – Food Life Steef

  2. Pingback: Groene Aspergetaart met geitenkaas – Food Life Steef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s