Vegetarische hotdogs testen + recept

In deze blog test ik twee soorten vegetarische hotdog’s. Eén hotdog worstje is gemaakt van kippen-eiwit en specerijen en de ander heeft als hoofdbestandsmeel wortel die gemarineerd is in een soort BBQ-saus. Twee totaal verschillende producten waarvan je allebei een broodje hotdog van kunt maken.

Vegetarische worst op basis van kippen-eiwit (My best veggie)

Deze worstjes kocht ik bij de Lidl. Ze zijn per 5 verpakt en lijken een beetje op hotdog’s uit een pot. De worstje bakte ik in een koekenpan met een beetje olijfolie in ongeveer 6 minuten warm. De structuur van deze vegetarische worstjes heeft iets weg van (een dunne) Duitse braadworst. Het velletje/ de buitenkant van de worstjes heeft namelijk echt een worstjes structuur als jullie snappen wat ik bedoel. De structuur van het vegetarische worstje zelf is vergelijkbaar als een klassieke knakworst. Voor de vegetariërs onder ons is dit dus absoluut een aanrader. Van mij krijgt dit product een 8/10 op hotdog gebied.

Knakwortel

Disclaimer als je dit product gaat eten. Het is geen hotdog en ook geen vlees vervanger, verwacht dan ook niet dat het zo zal smaken, want het is totaal iets anders. Sta er dus voor open om een nieuwe combinatie te ontdekken, want ja het is een wortel en zo smaakt het dus ook, maar dan met een rokerige BBQ smaakje. Verassende combinatie dus! De verpakking bevat 4 knakwortels en bereid je door ze 3 minuten in de pan te bakken. Er zit veel marinade bij dus heb geen olijfolie gebruikt. Door het bakken in de pan wordt de wortel zachter qua structuur, het heeft dus niet echt meer een bite wat je bijvoorbeeld bij een knakworst wel zou hebben. Echter is de knakwortel wel goed op smaak gebracht met de marinade die iets weg heeft van een BBQ smaak. Met bosui of gefrituurde uitjes is deze knakwortel een aanrader om dat je dat meer structuur aanbrengt. Van mij krijgt dit product een 7/10 op hotdog gebied.

Recept vegetarische worst op basis van kippen-eiwit (My best veggie)

Ingrediënten

  • 1 bolletje
  • 1 vegetarische worstje
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd

Zo maak je het

  1. Bereid het worstje volgens de verpaking. Snijd het broodje open, leg het worstje er in en garneer met ketchup en mosterd.

Bereidingstijd: 5 minuten

Recept knakwortel

Ingrediënten

  • 1 bolletje
  • 1 knakwortel
  • 1 el ketchup
  • ¼ bosui, in ringen

Zo maak je het

  1. Bereid de knakwortel volgens de bereiding op de verpakking. Snijd het broodje op en leg de knakwortel hier in, garneer met ketchup en bosui.

Bereidingstijd: 5 minuten


Gerelateerde recepten