In April is het thema vegetarisch. Vandaag een recept wat zelf vegan is (ook geen dierlijke producten).
Een makkelijk ontbijtje als je de avond van tevoren al weet wat je wilt ontbijten. Ideaal ook om mee te nemen. Met 4 ingrediënten maak je al deze vegan chia pudding en de toppings kun je natuurlijk altijd zelf kiezen en variëren.
Recept vegan ontbijt met chiazaad en amandelmelk
Ingrediënten
- 300 ml amandelmelk
- 4 el chiazaad
- 2 rijpe banaan
- 1 tl vanille extract
- 3 el kokoskwark
- 3 el pindakaas
Zo maak je het
- Prak 1 banaan fijn.
- Meng de geprakte banaan samen met de chiazaadjes, amandelmelk en vanille extract in een blender.
- Verdeel over 3 glaasjes en zet 1 nacht in de koelkast.
- Snijd voor de topping 1 banaan in plakjes. Schep de kokos yoghurt op de glaasjes met de chia pudding. Verdeel de plakjes banaan er overheen en verdeel er per glas 1 el (100%) pindakaas overheen.
Bereidingstijd: 10 minuten, Wachttijd: 1 nacht
