Flammkuchen basis recept

Flammkuchen is net even een ander variant dan een pizza. Vaak is het een dunnere bodem en niet zo rijkelijk (vol) belegd. De bodem is lekker knapperig en dun.
Als saus wordt er crème fraîche gebruikt en een basis topping is toch wel rode ui.

Ingrediënten voor het deeg (3 flammkuchen)

  • 400 g bloem
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 210 ml lauw water
  • 3 el olijfolie
  • Snufje zout

Zo maak je het:

  1. Meng de gist door het lauwe water in een maatbeker.
  2. Zeef de bloem in een grote kom en voeg de zout en olijfolie toe.
  3. Giet het gist mengsel er doorheen en kneed het deeg soepel met de hand. Kneed het minstens 10 minuten voor een mooi soepel deeg.
  4. Laat het deeg in een ingevette kom minstens 1 uur rijzen.
  5. Verdeel het deeg vervolgens in 3 stukken en vorm met de hand de flammkuchen bodem (hij hoeft niet perfect rond te worden). Maak hem zo dun mogelijk zodat de bodem lekker knapperig wordt.
  6. beleg de flammkuchen en bak voor 10-15 minuten in de oven van 230 graden hetelucht.

Bereidingstijd: 20 minuten, Wachttijd: 1 uur

Beleg de flammkuchen op de volgende manier.

Toppings


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s