Het witte goud is sinds kort weer in de winkels te vinden. Dat betekend natuurlijk experimenteren met de asperges in recepten. Deze week maakte ik asperge soep. Dit kun je zowel maken met verse asperges als met asperges uit pot.
Recept aspergesoep
Ingrediënten
- 2 potten asperges (600g asperges + 420 ml vocht)
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml melk
- 100 ml kookroom
- 50 g boter
- 2 el bloem
- 1 groentebouillonblokje
- 400 ml water
- Ter garnering: 2 stengels bosui, in ringen gesneden
- Ter garnering: gekookt ei
- Ter garnering: ham, in reepjes
Zo maak je het:
- Fruit de ui met boter in een hoge soeppan. Voeg de overige boter toe en zodra deze gesmolten is de bloem toe en roer goed door.
- Schenk beetje bij beetje de melk erbij er roer goed door tot een dikke roux.
- Snijd ondertussen de asperges fijn en vang het vocht op. Schenk het vocht in de soeppan en voeg de gesneden asperges toe.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook voor 10 minuten (de asperges worden zo klein gekookt). Mocht het zo zijn dat de asperges nog heel zijn kun je de soep gerust pureren.
- Schenk als laatst de kookroom er doorheen en garneer met bosui en eventueel de andere toppings.
Bereidingstijd: 20 minuten

Hi my family member! I wish to say that this article is amazing, great written and include almost all
vital infos. I’d like to look more posts like this .
LikeLike