Tomaat-paprika soep

Verse snelle tomaat paprikasoep. In 35 minuten is deze licht pittige soep klaar. Alleen even de tomaten en paprika roosteren in de oven en vervolgens pureren. Bij de Lidl vond ik tomaten basis tussen de groente afdeling. De saus is gemaakt van misvormde tomaten die anders weg gegooid zouden worden. Deze tomaten saus heb ik gebruikt als basis voor de soep. Mocht je deze tomaten basis niet in huis hebben kun je natuurlijk de tomaten roosteren in de oven om een vergelijkbare puree/saus te maken.

Eet de licht pittige tomaat-paprikasoep met wat kookroom er doorheen en met bijvoorbeeld een stokbroodje of focaccia er bij.

Recept tomaat-paprika soep

Ingrediënten

  • 1100 ml tomatenbasis saus
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 L water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 70 g vermicelli
  • 1 el basilicum kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 4 el kookroom

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika’s in vieren en besprenkel met wat olijfolie en zout, bak voor 15 minuten in de oven van 180 graden.
  2. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten aan ik een soeppan.
  3. Voeg de tomatenbasis saus toe en de gegrilde paprika’s. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe, laat voor 5 minuten koken.
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep.
  5. Voeg de basilicum kruiden en de vermicelli toe en kook nogmaals voor 10 minuten, totdat de vermicelli gekookt is.
  6. Garneer met 1 el kookroom per kom en eventueel wat verse basilicum.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 180 graden

Tomaten basis van de Lidl

Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s