Zelf scones maken

Zelf scones maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Persoonlijk dacht ik altijd dat het een hele klus was om hoge kleine broodjes te maken. Maar met een beetje speurwerk op het internet kwam ik er achter dat je binnen 45 minuten versgebakken scones op tafel kunt hebben, dus dat moest ik uitproberen.

Met boter, zelfrijzend bakmeel, wat suiker en melk ging ik aan de slag. Lekker met de hand kneden wat dat gaat tocht het makkelijkst. Alleen even opletten bij het uitrollen dat je de deegplak dik houd, ik was al snel geneigd het deeg zo dun mogelijk uit te rollen maar het moeten natuurlijk broodjes blijven. Even de oven in en klaar waren ze. Super lekker met slagroom en aardbeien jam.

Recept scones

Ingrediënten voor 8 scones

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 110 ml melk + 4 el om te bestrijken
  • 40 g boter
  • 20 g suiker
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker en zelfrijzend bakmeel. Verkruimel het beslag met de hand tot kleine losse korreltjes.
  2. Voeg de melk toe en kneed met de hand tot een stevig maar licht plakkerig deeg.
  3. Rol uit op een bestoven werkplek tot een dikte van 3 cm. Let op je bent snel geneigd om het deeg dun uit te rollen maar houd het juist dik. Steek met een glas de scones er uit en leg op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de scones met een klein beetje melk.
  4. Bak de scones voor 15 minuten in de oven van 210 graden.

Tip: beleg de scones met clotted cream of slagroom en jam.

Bereidingstijd: 10 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 210 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s