Granola met gevriesdroogde aardbeien


Granola kun je zowel als ontbijt, lunch of als toetjes eten. Zelf vind ik het altijd lekker als er kaneel en honing doorheen zit! Gebrande nootjes en gebakken havermout maken de granola lekker knapperig. Voor een frisse verandering in de granola voeg ik er af en toe gevriesdroogde aardbeien aan toe.

Recept granola met gevriesdroogde aardbeien

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 50 g pistache noten
  • 40 g pecannoten
  • 1 el pompoenpitten
  • 2 tl kaneel
  • 2 el chiazaad
  • 2 el kokosvezels
  • 2 el gevriesdroogde aardbeien
  • 2 el kokosolie
  • 4 el honing

Zo maak je het

  1. Hak de pistache noten en de pecannoten iets fijn. Meng de gehakte noten, havermout, pompoenpitten en kaneel door elkaar in een kom.
  2. Meng de kokosolie(vloeibaar) en de honing door elkaar en schep door de droge ingrediënten.
  3. Bekleed en ovenplaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel overheen. Bak de granola voor 15 minuten in de oven van 175 graden hetelucht. Schep de granola na 7 minuten om, zodat het aan beide kanten gebakken wordt.
  4. Laat de granola afkoelen en meng de gevriesdroogde aardbeien, kokosvezels en de chiazaad er doorheen.

Bereidingstijd: 5 minuten, Baktijd: 15 minuten
Oven: 175 graden hetelucht

Gevriesdroogde aardbeien

Gerelateerde recepten

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s