Tortellini met tomaat-paprika saus

De pasta soort tortellini staat ook wel bekend als navel ringetjes. Hij dankt zijn naam aan het verhaal dat Venus in een herberg verbleef. Overweldigd door haar schoonheid, bespiedde de herbergier haar door een sleutelgat, waardoor hij alleen haar navel kon zien. Zo werd de herbergier geïnspireerd om een pasta in de vorm van een navel te maken. Of het verhaal waar is dat laten we even in het midden, maar het is wel een mooi verhaal 🙂

In dit gerecht gebruik ik tortellini gevuld met spinazie en kaas. Als saus gebruik ik een tomaten basis saus en die verrijk ik met gegrilde paprika’s en Italiaanse kruiden.

Recept tortellini met tomaat-paprika saus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 zak tortellini ( 220 g ) spinazie kaas
  • 200 g tomatensaus
  • 4 gegrilde puntpaprika’s uit pot
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Snufje zout
  • 75 g rucola
  • Optioneel Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Kook de tortellini volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Pureer de gegrilde puntpaprika’s met een staafmixer en meng er vervolgens de tomatensaus en Italiaanse kruiden doorheen.
  3. Fruit de ui voor 2 minuten aan in een hoge steel pan. Schenk de saus er bij en verwarm.
  4. Schep de tortellini en de saus op een bord en garneer met rucola en eventueel Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s