Indianse wortel soep

Een heerlijke kruidige soep met een Indiaas tintje. Deze soep is vullend door de rode linzen en natuurlijk de wortel. De Indiase smaak krijgt hij door de aanwezigheid van gember, citroengras en kokosmelk, het lijkt zelfs een klein beetje op een curry! Heerlijk pittig en vol van smaak!

Recept indiaanse wortel soep

Ingrediënten

  • 650 g winterpenen
  • 650 ml kokosmelk
  • 300 g rode linzen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 2 el koriander (gedroogd)
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1,5 L water
  • 3 bosuitjes (voor garnering)

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en snijd de gember fijn. Fruit deze ingrediënten voor 5 minuten in een grote soeppan.
  2. Schil de winterpenen en snijd in blokjes. Snijd de citroengras in fijne ringen.
  3. Voeg de wortel blokjes, citroengras en koriander toe en fruit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, linzen, bouillonblokjes en het water toe en kook zachtjes voor 15 minuten.
  4. Zet de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  5. Snijd de bosui in ringen en garneer de soep hiermee.

Bereidingstijd: 30 minuten


Gerelateerde recepten

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s