Spinazie ricotta quiche

Een makkelijk recept voor een smaakvol avondmaal.

Deze spinazie ricotta taart maak je binnen 10 á 15 minuten en hoeft daarna alleen nog maar de oven in. Door de ricotta krijgt de taart een smeuïge structuur die lekker romig en vol van smaak is.

Recept spinazie ricotta quiche

Ingrediënten voor 1 taart – 4 personen

Spinazie ricotta quiche
  • 5 bladerdeeg blaadjes
  • 600 g verse spinazie
  • 100 g ricotta
  • 100 g spekjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Fruit de ui in een koekenpan glazig en voeg daar vervolgens de spekjes aan toe. Bak de spekjes knapperig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Giet eventueel het overige vocht er uit. Meng als de spinazie geslonken is de pijnboompitten er doorheen.
  2. Vet een quichevorm in met olijfolie en bekleed met bladerdeeg.
  3. Klop de eieren samen met de ricotta los en voeg wat peper en zout toe.
  4. Schep het spinazie mengsel in de beklede quichevorm. Giet vervolgens het ei-ricotta mengsel er overheen. Verkruimel de feta er vervolgens overheen.
  5. Bak de taart voor 45 minuten in de oven van 200 graden.

Bereidingstijd: 15 minuten, Baktijd: 45 minuten
Oven: 200 graden


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s