Hartige lunch cake

Een gezonde lunch mee nemen naar bijvoorbeeld je werk is niet altijd even makkelijk. Met een klein beetje ” meal prepping” (voorbereiding) heb je met één hartige lunch cake al lunch voor een hele week.

Deze hartige lunch cake bevat courgette en paprika waardoor het zelfs een gezonde lunch wordt. Je kunt de cake plakjes koud en warm eten. Mijn favoriet is warm met een plakje kaas er op!

Benieuwd naar hoe je de hartige lunch cake maakt? Kijk dan snel verder!
Tip: De cake kun je ook invriezen mocht je het niet binnen één week consumeren. Snij dan alvast plakjes en vries ze dan in.

Recepten hartige lunch cake

Ingrediënten

  • 310 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 courgette, geraspt
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 paprika, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 10 g zonnebloem pitten
  • 10 g pompoen pitten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • ½ zakje gist
  • 1 snufje zout
  • Pijnboonpitten 2 gram

Zo maak je het

  1. Rasp de courgette fijn en laat uitlekken.
  2. Bak de ui, knoflook en paprika kort in een pannetje.
  3. Meng de melk, zonnebloem olie en ei door elkaar. Schep de bloem, zout, Italiaanse kruiden, zonnebloempitten en pompoenpitten er doorheen.
  4. Spatel de gebakken ui, knoflook, paprika en uitgelekte courgette er doorheen.
  5. Vet een cakeblik in en schep het beslag erin. Verdeel er eventueel nog wat zonnebloempitten en pompoenpitten overheen en bak voor 65 minuten in een heteluchtoven van 150 graden.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 65 minuten

Oven: 150 graden heteluchtoven


Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s