Als het buiten koud is, is er niets lekkerder dan met een warm drankje op de bank onder een dekentje zitten. Misschien zelf wel met een goede kerstfilm! Een warme chocolade melk mag dan ook niet ontbreken in de top 5 warme winterse drankjes. Deze top wordt aangevuld door bieten latten, speculaas latte, anijs melk en gember thee.
Chocolade melk
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 100 g pure chocolade
- 300 ml melk
- Slagroom
Zo maak je het
- Smelt de chocolade au bain-marie en voeg beetje bij beetje melk toe.
Bereidingstijd: 5 minuten
Bieten latte
Ingrediënten
Voor 1 kopje
- 30 ml bietensap
- 150 ml soja melk
- ½ tl kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de soja melk en het bietensap in een steelpannetje. Voeg de kaneel toe en roer met een garde.
Bereidingstijd: 5 minuten
Speculaas latte
Ingrediënten
Voor 1 kopje
- 1 espresso kopje
- 150 ml soja melk
- 1 ½ tl speculaas kruiden
Zo maak je het
- Maak één kopje espresso.
- Verwarm de soja melk met de speculaas kruiden in een steelpan. Schenk de melk ik een glas en voeg de espresso erbij.
Bereidingstijd: 5 minuten
Anijs melk
Ingrediënten
Voor 1 kopje
- 150 ml melk
- 1 staafje anijs (de Ruijter anijsstaafjes)
Zo maak je het
- Verwarm de melk met 1 staafje anijs in een steelpan. Voeg naar smaak eventueel wat kaneel toe.
Bereidingstijd: 5 minuten
Gember thee
Ingrediënten
Voor 1 kopje
- 1 cm gember, fijn gesneden
- 150 ml warm water
- Eventueel wat honing
Zo maak je het
- Snijd de gember in plakjes en schenk het water er overheen.
Bereidingstijd: 5 minuten
