Panna cotta, ook wel gekookte room is een Italiaans recept. De room meng je samen met gelatine waardoor het een pudding structuur krijgt. Als topping kun je veel soorten fruit puree’s gebruiken. Het zoet-zuurtje van het fruit geeft een lekker smaak contrast aan de panna cotta.
Deze Panna cotta met witte chocolade met frambozen saus is super makkelijk om te maken. Het enige wat nodig is, is tijd om de panna cotta op te laten stijven. Je kunt de panna cotta bijvoorbeeld in de ochtend maken of al een dag van tevoren.
Recept Panna cotta met witte chocolade en frambozen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Panna cotta
- 200 ml slagroom
- 200 ml volle melk
- 150 g witte chocolade
- 2 1/2 gelatine blaadjes
- 1/2 vanille stokje
Zo maak je het
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- Breng de slagroom en volle melk samen aan de kook in een steelpannetje. Voeg het merg van het vanille stokje hier aan toe.
- Haal de pan van het vuur en los de witte chocolade op in het slagroom-melk mengsel. Voeg vervolgens de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer het geheel goed door.
- Giet in 4 (á 5) glaasjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Bereidingstijd: 12 minuten, Wachttijd: 3 uur
Ingrediënten
Frambozensaus
- 200 g frambozen
- 5 el suiker
- 1 1/2 tl citroensap
- 1/2 gelatine blaadje
Zo maak je het
- Week het halve gelatine blaadje in koud water.
- Kook de frambozen samen met de suiker en het citroensap.
- Haal de pan van het vuur en los het uitgeknepen gelatine blaadje hier in op.
- Haal de frambozen puree door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven.
- Giet het sap over de panna cotta’s en laat afkoelen in de koelkast.
Bereidingstijd: 8 minuten

Lijkt me een lekkere combinatie!
LikeGeliked door 1 persoon
I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future.
All the best
LikeGeliked door 1 persoon