Chia Pudding

Drie soorten chia pudding

Hoe lekker en makkelijk kan een ontbijtje zijn? Met deze chia pudding heel makkelijk!

Chia pudding maak je een avond (minstens 3 uur) van te voren en de volgende dag maak je hem af met vers fruit, noten en/ of kokosrasp.

chia pudding 1
Chia pudding

Naast dat het erg lekker is, is het ook nog eens super gezond. Zo bevat het veel ALA, een essentieel omega-3 vetzuur. Dat betekend dat je het vetzuur alleen binnen kan krijgen via de voeding. Daarnaast bevatten chia zaadjes ook heel veel vezels waardoor ze een vullend gevoel geven en goed zijn voor de stoelgang.

Tip: Maal de chia zaadjes fijn in een vijzel zodat de omega-3 vetzuren het best opgenomen kunnen worden.

Recept Vanille chia pudding met blauwe bessen

Ingrediënten
chia blauwe bes

  • 100 ml kokosmelk
  • 4 tl chia zaadjes
  • 1 druppel vanille extract
  • Blauwe bessen als topping

Zo maak je het

  1. Maal de chia zaadjes kort in een vijzel. Schep vervolgens de zaadjes door de kokosmelk, voeg één druppel vanille extract toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven (pudding worden).
  2. Garneer met blauwe bessen en eventueel wat kokosrasp.

Bereidingstijd: 7 minuten, Wachttijd: 3 uur 

Recept Aardbeien chia pudding met aardbeien

Ingrediënten
chia aardbei.jpg

  • 100 ml kokosmelk
  • 4 tl chia zaadjes
  • 1 geplette aardbei
  • Aardbeien als topping

Zo maak je het

  1. Maal de chia zaadjes kort in een vijzel samen met één aardbei. Schep vervolgens het aardbei-zaadjes mengsel door de kokosmelk en roer het geheel goed door elkaar. Laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven (pudding worden).
  2. Garneer met aardbeien en eventueel wat kokosrasp.

Bereidingstijd: 7 minuten, Wachttijd: 3 uur 

Recept Pindakaas chia pudding met banaan en walnoot

Ingrediënten
chia pindakaas

  • 100 ml kokosmelk
  • 4 tl chia zaadjes
  • 1 tl pindakaas
  • Banaan en walnoot als topping

Zo maak je het

  1. Maal de chia zaadjes kort in een vijzel. Schep vervolgens de zaadjes en pindakaas door de kokosmelk en roer het geheel goed door elkaar, totdat de pindakaas grotendeels is opgelost. Laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven (pudding worden).
  2. Garneer met banaan en walnoot.

Bereidingstijd: 10 minuten, Wachttijd: 3 uur 


Gerelateerde recepten

Een gedachte over “Chia Pudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s