Bananenbrood is zeker het uitproberen waard. 

Online staan tal van recepten voor bananenbrood met allemaal andere ingrediënten. Na even rond gekeken te hebben heb ik zo mijn eigen recept samengesteld en het is ook nog eens super lekker! Voor ontbijt of als lekker tussendoortje, dit bananenbrood is er allebei geschikt voor.

Recept Bananenbrood

Ingrediënten

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram tarwebloem
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 klein handje walnoten
  • 1 klein handje pecannoten
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. Hak de noten iets fijner en en bewaar er een paar voor de garnering.
  2. Prak de bananen fijn en klop vervolgens met een mixer de eieren en de honing er doorheen. Schep het amandelmeer, tarwebloem, de noten en kaneel door het banaan-ei mengsel. voeg een snufje zout toe.
  3. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het beslag erin. Bak het brood voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

Bereidingstijd: 20 minuten, Baktijd: 60 minuten 
Oven:180 graden


Gerelateerde recepten

Bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s